Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva. V úvodu je stručný přehled historie přípravy sladu od primitivní výroby v domácnostech, v době řemeslné produkce a od počátků průmyslové výroby až po současnou moderní velkovýrobu. Úvodní kapitoly jsou věnovány surovinám pro výrobu sladu, tj. vodě, nejvíce rozšířenému sladovnickému ječmeni, ale i pšenici, a dalším surovinám používaným v různých místech světa včetně charakteristiky jejich vlastností potřebných pro výrobu sladu. Největší rozsah je věnován pěstování, odrůdám a kvalitativním kritériím sladov Sladařství - Gabriela Basařová od authora Gabriela Basařová a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Gabriela Basařová |
Jazyk |
český |
Počet stran |
568 |
Rok vydání |
2023 |
Nakladatelství |
Havlíček Brain Team |