Kniha "Pivovarství" pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen pr Pivovarství - Gabriela Basařová, Jan Šavel, Petr Basař od authora Gabriela Basařová, Jan Šavel, Petr Basař a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Gabriela Basařová, Jan Šavel, Petr Basař |
Jazyk |
český |
Počet stran |
952 |
Rok vydání |
2021 |
Žánr |
kuchařky |
Nakladatelství |
Havlíček Brain Team |