Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných. Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejic Výživa dialyzovaných pacientů - Petra Pokorová od authora Petra Pokorová a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Petra Pokorová |
Jazyk |
český |
Počet stran |
144 |
Rok vydání |
2014 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Forsapi |