Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce. Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka. Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa. V závěru textu je žák informován o zásadách správné Potraviny a výživa - Marie Šebelová od authora Marie Šebelová a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Marie Šebelová |
Jazyk |
český |
Počet stran |
116 |
Rok vydání |
2013 |
Žánr |
zjednodušená četba |
Nakladatelství |
Parta |