Příběh cukru a lidské slabosti pro sladkou chuť jídla a pití je působivý, avšak do značné míry matoucí. Cukr v dějinách lidstva Příběh lidské lásky k sladkosti, naše potřeba konzumovat med, třtinový cukr, řepný cukr i chemická sladidla, má významné historické kořeny. Před dvěma stoletími byl třtinový cukr nezbytný pro rychle se rozvíjející evropskou domácí ekonomiku i pro ekonomiky koloniální. Navzdory teprve relativně nedávnému původu se dnešní epidemie obezity neobjevila přes noc, naopak se vyvinula ze spletitosti historických sil, které se táhnou napříč staletími. Tomuto moderním Cukr - James Ealvin od authora James Ealvin a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
James Ealvin |
Jazyk |
český |
Počet stran |
248 |
Rok vydání |
2019 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
ANAG |