Přijde-li řeč na víno, myslí se většinou nápoj. Jako nápoj je známo již od doby kamenné a za antiky se pilo přímo masově. Jeho obliba přetrvala dodnes a neoslabilo ji ani pivo. Výrazná chuť otevřela vínu cestu i mimo sklenku a to do kuchařského hrnce a na talíř. Jako přísady do pokrmů se vína užívá snad neméně dlouho a receptů by se našlo nepočítaně. Zejména francouzská a italská kuchyně je vínem doslova prolitá. Česká kuchyně je používá rovněž vydatně, jak dokládá tato kuchařská knížka. Autorka Andrea Hubáčková žije ve vínorodé oblasti jižní Moravy a má s vínem při vaření bohaté zkušenosti. J Víno na talíři - Andrea Hubáčková od authora Andrea Hubáčková a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Andrea Hubáčková |
Jazyk |
český |
Počet stran |
106 |
Rok vydání |
2009 |
Žánr |
kuchařky |
Nakladatelství |
TeMi |