Přes 200 receptů a nápadů okolo špaldy, této ideální základní potraviny jak pro zdravé tak i pro nemocné, ukazuje její mnohostrannost: polévky, masitá jídla, vegetariánské pokrmy, saláty, omáčky a moučníky. Všechna recepty jsou vyzkoušeny a jejich příprava je snadná. Špalda je to nejlepší obilí – je výživná, plná síly a stravitelnější než všechny ostatní zrniny. Tomu, kdo ji požívá, poskytne zdatné tělo a tvoří dobrou krev. Duši pak lidskou obveseluje a plní jarostí. “ Takto o nejstarší evropské obilnině hovoří legendární léčitelka a vizionářka z 12. století, abatyše Hildegarda z Bingenu. Ta Receptář pokrmů ze špaldy - Hildegard von Bingen od authora Hildegard von Bingen a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Hildegard von Bingen |
Jazyk |
český |
Počet stran |
204 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Fontána |