Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle. Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné v Obilovinová kuchařka pro každý den - Petr Klíma od authora Petr Klíma a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Petr Klíma |
Jazyk |
český |
Počet stran |
224 |
Rok vydání |
2021 |
Nakladatelství |
Smart Press |