Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi. Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z cel Nová encyklopedie českého a moravského vína - Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm od authora Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm |
Jazyk |
český |
Počet stran |
312 |
Rok vydání |
2008 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Ries and Ries |