Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích. Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty u Molekulární kuchyně - Miroslav Raab od authora Miroslav Raab a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Miroslav Raab |
Jazyk |
český |
Počet stran |
152 |
Rok vydání |
2014 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Dauphin |