Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát – jablkovici. Jenže pozor – jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jí Jak se dělá cidre, calvados, pommeau - Helena Uhrová od authora Helena Uhrová a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Helena Uhrová |
Jazyk |
český |
Počet stran |
96 |
Rok vydání |
2016 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Víkend |