První komplexně pojatá publikace u nás podává podrobný přehled o metodě, kterou je v ČR ročně operováno až 100 000 pacientů. Autorský tým našich i zahraničních specialistů se v ní detailně věnuje jednotlivým aspektům tohoto operačního postupu. V úvodu knihy je nastíněn poměrně komplikovaný vývoj fakoemulzifikace, následně je popsána anatomie a funkce čočky pro lepší porozumění operačním postupům. Kapitola o základních dělicích technikách provází jemnými variantami dělení a odstraňování jádra čočky až po bimanuální postupy. Samostatná kapitola se podrobně věnuje přípravě pacienta na operaci Fakoemulzifikace - Jiří Pašta, Petr Mašek od authora Jiří Pašta, Petr Mašek a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Jiří Pašta, Petr Mašek |
Jazyk |
český |
Počet stran |
336 |
Rok vydání |
2015 |
Žánr |
naučná |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Mladá fronta |