Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš, Václav Johanus (Ilustrátor) od authora Vladimír Mikeš, Václav Johanus (Ilustrátor) a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Vladimír Mikeš, Václav Johanus (Ilustrátor) |
Jazyk |
český |
Počet stran |
184 |
Rok vydání |
2023 |
Nakladatelství |
Dokořán |