Čtivá historie chuti a čichu Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V kniz Lahoda - Rob Dunn, Monica Sanchez od authora Rob Dunn, Monica Sanchez a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Rob Dunn, Monica Sanchez |
Jazyk |
český |
Počet stran |
359 |
Rok vydání |
2022 |
Nakladatelství |
Host |