Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák od authora Jaroslav Vašák a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Jaroslav Vašák |
Jazyk |
český |
Počet stran |
290 |
Rok vydání |
2015 |
Žánr |
kuchařky |
Nakladatelství |
Nakladatelství Viking |