Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí Dějiny jídla ve 100 receptech - William Sitwell od authora William Sitwell a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
William Sitwell |
Jazyk |
český |
Počet stran |
360 |
Rok vydání |
2014 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Argo |