Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární uká Chvála české kuchyně - Yvetta Dörflová, Hugo Schreiber od authora Yvetta Dörflová, Hugo Schreiber a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Yvetta Dörflová, Hugo Schreiber |
Jazyk |
český |
Počet stran |
482 |
Rok vydání |
2016 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Perzeus |