Při přípravě této knihy mě baroko nakonec uchvátilo natolik, že jsem si při studiu receptur, zvyklostí té doby a nakonec i při přípravě jídel, pouštěla nádhernou hudbu takových mistrů baroka, kterými byli J. S. Bach, A. L. Vivaldi či G. F. Händel. A tak jsem baroko nasávala všemi smysly. Mým přáním a cílem bylo ukázat, co se v době baroka nejvíce konzumovalo. Páv ani labuť nebyli na jídelním stole denně. Naopak v té době existovaly pokrmy, které jsou velice podobné pokrmům současné doby. Pro tuto knihu jsem vybírala převážně taková jídla, která se dají připravit z dostupných surovin a jejich Chuť a vůně baroka - Miroslava Kuntzmannová od authora Miroslava Kuntzmannová a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Miroslava Kuntzmannová |
Jazyk |
český |
Počet stran |
80 |
Rok vydání |
2019 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Miroslava Kuntzmannová |