První vydání této publikace vyšlo v roce 1917, v době první světové války, kdy příděly potravin byly nízké a ceny vysoké. Většina práceschopných mužů byla ve válce a pole obdělávaly také ženy a děti. Ceny potravin se v porovnání s rokem 1914 mnohonásobně zvýšily a veškerého zboží byl nedostatek. Státní obilní ústav dohlížel prostřednictvím svých komisařů na dodávky obilovin, vesnické obyvatelstvo bylo tlačeno k co možná nejvyšším rekvizičním odvodům. V důsledku toho, mnoho lidí trpělo bídou a hladem. Právě v této době vychází kniha od renomovaného kulturního historika Dr. Čeňka Zíbrta, za Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety - Čeněk Zíbrt od authora Čeněk Zíbrt a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Čeněk Zíbrt |
Jazyk |
český |
Počet stran |
98 |
Rok vydání |
2001 |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Opus Bohemiae |