I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzheldově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti. Jedlé rostliny z přírody - Dagmar Lánská, Pavel Žilák od authora Dagmar Lánská, Pavel Žilák a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Dagmar Lánská, Pavel Žilák |
Jazyk |
český |
Počet stran |
223 |
Rok vydání |
2006 |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Aventinum |