Velká obrazová publikace popisuje jednotlivé vánoční svátky, s nimi spojené rituály a jídla, tradiční i netradiční, která se k jednotlivým dnům připravovala. Kromě zapomenutých receptů jsou tu i návody na výrobu figurálních pečiv, využívaných ke zdobení vánočních stromečků, k výrobě betlémů, dárků a podobně. Dozvíme se zajímavosti o jednotlivých plodinách, ovoci, okrasných rostlinách vhodných ke kuchyňskému zpracování, o zelenině a potravinách. Zmíněno je i cizokrajné ovoce, vánoční vůně a koření. Samostatnou kapitolou publikace je část nazvaná "Vzpomínky a recepty z Pošumaví". České Vánoce v kuchyni - Petr Herynek od authora Petr Herynek a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Petr Herynek |
Jazyk |
český |
Počet stran |
160 |
Rok vydání |
2010 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Argo |