Zrno amaranthu je výjimečné především bílkovinou, která se svým složením podobá bílkovině živočišné a v kombinaci s některými obilninami vytváří ideální bílkovinu, která obsahuje všechny esenciání aminokyseliny. Dále obsahuje škrob, který se pomalu vstřebává a váže vodu ve střevě. V neposlední řadě obsahuje amaranth čtyřikrát větší množství vlákniny než běžné obilniny, což spolu s výhodným složením tuků vede při používání amaranthu ke snížení hladiny cholesterolu. Amaranth - Pavel Kohout, Jaroslava Pavlíčková od authora Pavel Kohout, Jaroslava Pavlíčková a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus. cz.
Autor |
Pavel Kohout, Jaroslava Pavlíčková |
Jazyk |
český |
Počet stran |
62 |
Rok vydání |
2000 |
Žánr |
kuchařky |
Typ |
filmy |
Nakladatelství |
Medica Publishing |